Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@21:34:54 GMT

سامانه ی ثنا چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۵۰۵۰

قوه قضائیه موظف است اوراق قضائی را با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی یا مخابراتی ابلاغ کند. مراجعان به قوه قضائیه موظفند جهت دریافت الکترونیکی اوراق قضائی به سامانه‌ای که به این منظور ایجاد شده است مراجعه کنند. ناطقان: قوه قضائیه موظف است اوراق قضائی را با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی یا مخابراتی ابلاغ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراجعان به قوه قضائیه موظفند جهت دریافت الکترونیکی اوراق قضائی به سامانه‌ای که به این منظور ایجاد شده است مراجعه کنند.ابلاغ قضایی به صورت کاغذی و سنتی، مشکلات فراوانی دارد؛ مثلاً اطاله دادرسی، عدم امنیت لازم، سوء استفاده‌های احتمالی و مواردی از این قبیل مشکلات موجود در زمینه ابلاغ به صورت کاغذی است.

 

پیش از این، ماموران دادگستری برای تحویل ابلاغیه به صورت حضوری مراجعه می کردند که این مسئله حریم شخصی افراد را نقض می کرد و ممکن بود سایر افراد از موضوع دعوا و ابلاغیه های مربوط به آن مطلع شوند. همچنین در این روش ابلاغ، احتمال مفقود شدن و تاخیر در تحویل ابلاغیه وجود داشت، اما امروزه ابلاغ اوراق قضایی به صورت الکترونیکی انجام می شود و افراد می توانند در اسرع وقت و با خیال راحت، آن اوراق را مشاهده کنند.

 

به همین دلیل در سال 1395 به استناد ماده 175 قانون آیین دادرسی کیفری، راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا در راستای کاهش حجم جمعیت مراجعان به شعب دادگستری جهت ثبت شکایت، پیگیری و ارائه دادخواست ها، پیگیری و ارائه اظهارنامه ها، محاسبه هزینه دادرسی و ... در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفت. مردم نیز از این طرح استقبال کردند و با توجه به اینکه از طریق سایت و سامانه ثنا خیلی راحت تر می توانستند امور خود را انجام دهند، نیازی به ایستادن در صف های طولانی دادگستری، تحمل ترافیک و شلوغی خیابان ها و ... نبود.

 

علاوه بر این، از آنجایی که استفاده از خدمات الکترونیکی از طریق تلفن همراه و تبلت نیز گسترش چشمگیری داشت، نرم افزار ثنا برای تلفن همراه نیز معرفی و در دسترس عموم قرار گرفت تا افراد بتوانند به طور مستقیم بعد از نصب این برنامه روی تلفن همراه، امور قضایی نظیر مشاهده الکترونیکی اوراق قضایی، مشاهده ابلاغیه های رسمی دادگستری و ... را انجام دهند.

 

بر اساس ماده 175 قانون دادرسی کیفری که در سال 1392 مصوب شده است، قوه قضاییه مکلف شده است با استفاده از سامانه های الکترونیکی، اوراق قضایی را به طرفین دعوی و وکلا ابلاغ کند. به همین علت بود که سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی ایران با نام کوتاه تر " ثنا " ایجاد گردید.

 

در این سامانه شاکی، متهم و وکلای آنها می توانند آخرین وضعیت آرای مربوط به خود را بصورت الکترونیکی ملاحظه کنند که این موضوع باعث کاهش مراجعات حضوری و در نتیجه بهبود خدمت رسانی به مردم می شود. در گذشته آرای مربوط به طرفین دعوی از طریق ماموران به صورت حضوری ابلاغ می گردید که با جا افتادن این سامانه الکترونیکی، این روش سنتی منسوخ خواهد شد که موجب حفظ حریم خصوصی افراد و کاهش هزینه های خدمات می شود.

 

لازم به ذکر است که طرفین دعوی قبل یا بعد از طرح دعوی باید در سامانه ثبت نام کنند و در صورت عدم ثبت نام، ممکن است در ادامه روند دادرسی مشکلاتی به وجود بیاید.

 


نحوه ی ثبت نام سامانه ی ثنا :

مدتی است که قوه ی قضاییه برای حذف حریم شخصی افراد و راحت تر کردن کارها سامانه ای را راه اندازی کرده به اسم سامانه ی ثنا شما می توانید با ثبت نام در این سامانه بدون نیاز به مراجعه ی حضوری پرونده هاتون را پیگیری کنید و درصورت صدور رای از نتیجه ی آن با خبر شوید.

 

اما اول باید توی این سایت عضو بشوید. برای عضو شدن باید وارد سایت www.adliran.ir شوید. و روی لینک سامانه ثبت نام الکترونیک کلیک کنید. سپس ثبت نام شخص حقیقی را انتخاب کنید و اطلاعات خود را وارد کنید و عدد تصویر را وارد کنید و روی ادامه کلیک کنید. و در صفحه ی بعد قوانین استفاده از سامانه را بخوانید و وارد مرحله ی بعد شوید.

 

در صفحه ی بعدی اطلاعات کامل شما استعلام می شود و شما باید محل تولد و دین تان را انتخاب کنید و وارد صفحه ی بعد شوید. در این مرحله اطلاعات تماس و ایمیل تان را وارد کنید و روی مرحله ی بعد کلیک کنید.

 

اکنون باید اطلاعات محل سکونت تان را وارد کنید و به مرحله ی بعد بروید. در آخر نام مستعار شغل و تحصیلات تان را وارد کنید و اتمام ثبت اطلاعات اولیه را بزنید.

 

زمانی که ثبت نام اولیه را انجام دادید برای نهایی کردن ثبت نام و احراز هویت، باید با همراه داشتن کارت ملی، به یکی از نزدیک ترین دفاتر قضایی محل سکونت تان مراجعه کنید. بعد از مراجعه شما یک پیامک حاوی رمز عبور برای شما ارسال می شود که از طریق آن می توانید وارد سامانه ی ثنا شوید.

 

نحوه استفاده از نرم افزار تلفن همراه ثنا

افرادی که دارای تلفن های همراه اندروید می باشند، می توانند برای دانلود اپلیکیشن سامانه ثنا بر روی لینک http://eblagh.adliran.ir کلیک کنند. پس از باز شدن صفحه در قسمت مشخصی از وب سایت گزینه ای با عنوان "دانلود نرم افزار ابلاغ الکترونیک قضایی برای اندروید" وجود دارد که می توانید آخرین نسخه نرم افزار را از اینجا دانلود و روی دستگاه اندروید نصب نمایید.

 

حال وارد برنامه شوید، مانند ثبت نام در وب سایت، در این جا هم باید نوع شخص را مشخص کرده و تعیین کنید که می خواهید ثبت نام را برای شخص حقوقی انجام دهید یا حقیقی. افراد حقیقی بعد از انتخاب نوع شخص، باید شماره ملی و رمز عبور را وارد نمایند.

 

اگر اولین بار است که دارید از این نرم افزار استفاده می کنید و هنوز ثبت نام نکرده اید، گزینه " تاکنون ثبت نام نکرده ام " انتخاب کرده و وارد صفحه ثبت نام شده و مراحل آن را طی نمایید.

 


چنانچه شماره ملی و رمز عبورتان را وارد کنید، برای شما یک رمز موقت به صورت پیامک ارسال می شود که باید آن را وارد کنید، این رمز 24 ساعت انقضا دارد اگر این مدت طی شود و آن را استفاده نکنید باید دوباره با اشاره روی " ارسال مجدد رمز موقت " دوباره رمز موقت را دریافت کنید. کار با این نرم افزار بسیار ساده است و شما می توانید به راحتی ابلاغیه های رسمی دادگستری و احضاریه های دادگاه را مشاهده کنید.

 

 

نحوه مشاهده ابلاغیه ها در سامانه ثنا

یکی از مهم ترین امکانات سایت ثنا، امکان مشاهده و دریافت ابلاغیه های دادگاه است. پس از تکمیل مراحل ثبت نام در سامانه ثنا، برای مشاهده ابلاغیه ها در سامانه ثنا نخست باید بر روی لینک زیر کلیک کرده و وارد سامانه شد :

http://eblagh.adliran.ir/Login/Authenticate?layoutName=NoticeLoginLayout#/firstSte

 

البته در سایت عدل ایران لینک های دیگری هم وجود دارد. در صورتی که موفق نشدید از لینک فوق وارد سامانه شوید، می توانید از سایر لینک های ارائه شده در سایت استفاده کنید.

 

شماره ملی و رمز شخصی تان را وارد کنید.

 

در این مرحله برای شما یک کد فعال سازی ارسال می شود که باید آن را از پیامک دریافتی مشاهده و وارد کنید. در نظر داشته باشید همانطور که در قسمت استفاده از نرم افزار بیان شد، این رمز 24 ساعت اعتبار دارد.

 

در قسمت ابلاغیه های جدید، لیست ابلاغیه های قضایی خود را می توانید مشاهده کنید.

 

اهداف و مزایای ابلاغ الکترونیکی

یکی از اهداف اجرای این طرح، خدمات رسانی آسان و بهتر به مردم و کاهش اطاله دادرسی است. همچنین احترام به حریم خصوصی افراد از مزایای مهم این طرح است؛ در گذشته مامور ابلاغ با لباس فرم برای ارائه اوراق به منزل اشخاص مراجعه می‌کرد و اگر فرد در منزل نبود ابلاغ را به همسایه می داد که این امر مشکلاتی را به همراه داشت، اما امروز بدون نیاز به مراجعه حضوری، افراد می توانند بر روی گوشی تلفن همراه اوراق خود را دریافت کنند.

 

کاهش هزینه یکی دیگر از مزایای اجرایی شدن طرح ابلاغ الکترونیکی است. در این خصوص هم در هزینه دستگاه قضایی و هم طرف دعوی صرفه جویی خواهد شد و همچنین از حواشی و لغزش های احتمالی در فرایند ابلاغ کاسته می شود.
برچسب ها: سامانه ، ثنا ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سامانه ثنا ناطقان استفاده از سامانه الکترونیکی اوراق تان را وارد کنید وارد کنید سامانه ی ثنا اوراق قضائی اوراق قضایی سامانه ثنا قوه قضائیه ابلاغیه ها تلفن همراه نرم افزار سامانه ای ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۵۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در نشستی با حضور معاونان دادستان کل، قضات و دادیاران دادسرای دیوان عالی کشور و همچنین رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران با اشاره به اینکه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه ۳۴ تکلیف به صورت ویژه برای دادستانی کل در نظر گرفته شده، تصریح کرد: ضرورت دارد برای اجرای طرح‌های تدوین شده در این سند، برنامه‌ریزی مدونی از سوی دادستان‌ها و حوزه‌های مربوطه انجام گیرد.

وی همچنین عنوان کرد: با تشکیل کمیته علمی و کارگروه‌های این ‌گونه‌ای به دنبال تولید علم و فکر و در نهایت خلق کارهای نوآورانه، مبتکرانه و خلاقانه با محوریت آگاهی بخشی برای ارائه خدمت بهتر و بیشتر به مردم هستیم.

دادستان کل کشور به موضوع تقدم فرهنگ‌سازی در تمامی امور پرداخت و گفت: ۴۵ سال فرصت زیادی برای فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف علمی، اجتماعی و سیاسی نیست و باید برنامه‌ریزی‌های ما در هر حوزه با نگاه با عبرت گیری از گذشته و نگاه به آینده باشد.

موحدی آزاد تصریح کرد: برخی ناهنجاری‌های اجتماعی امروز در حوزه عفاف و حجاب در سطح جامعه، آثار همان قانون غلط کشف حجاب رضاخانی است که دشمن به دنبالش بود، چنانچه انگلیس نیز برای تغییر فرهنگ هند، در ابتدا به سراغ تغییر زبان مردم آن منطقه رفت و اثر شوم خود را در طول سال‌های بعد گذاشت.

وی با بیان اینکه کلیات طرح نور فراجا مورد تأیید است و از اقدامات قانونی آنان حمایت می‌کنیم، عنوان کرد: برای اجرای صحیح طرح، دستورالعملی از سوی دادستانی کل تهیه و به زودی به فراجا ابلاغ می‌شود.

دادستان کل کشور تصریح کرد: لازم است در اجرای طرح نور؛ نکاتی به مانند تقویت نقاط ایجابی، سطح‌بندی درباره بدحجابی در نظر گرفته شود و تمرکز بر برخورد با جرایم سازمان یافته و درباره شل حجابی توصیه و تأکید ما انجام اقدامات ارشادی با رویکرد متنبه شدن افراد است.

موحدی آزاد با بیان اینکه کنترل فضای مجازی و برخورد با شبکه‌های سازمان یافته به ویژه در حوزه تولید و عرضه لباس‌های ناهنجار هم باید از سوی متولیان امر در دستور کار قرار گیرد، تأکید کرد: طرح نور بایستی به صورت هوشمند در برخی مکان‌های خاص که ترویج دهنده نوعی از پوشش خاص در جامعه هستند نیز حضور جدی داشته باشد.

وی ادامه داد: برخی اقدامات نوآورانه قانون جدید شوراها سبب کاهش آمار پرونده‌های ورودی به مراجع قضائی می‌شود.

دادستان کل کشور گفت: در حوزه شوراهای حل اختلاف که با هدف ایجاد صلح و سازش راه‌اندازی شد نیاز به گذشت زمان داریم و قانون جدید شوراها و تشکیل دادگاه‌های صلح با وجود نقدهایی که بر آن است، به نظر می‌رسد در مسیری حرکت می‌کند که امور را بیشتر به سمت کارهای مدنی و دخالت دادن مردم برای تثبیت فرهنگ صلح و سازش سوق دهد.

موحدی آزاد همچنین افزود: قضات در صدور رأی دقت بسیار داشته باشند، چرا که یک رأی اگر متقن و عالمانه باشد در اصلاح فرهنگ غلط، تربیت و شکوفایی استعدادهای نهفته مثبت انسان‌ها، اثرگذار است.

در این نشست معاونین دادستان کل علاوه بر ارائه گزارشی از عملکرد چند ماهه اخیر حوزه کاری خود نظرات و پیشنهاداتی درباره قانون جدید شوراها بیان کردند.

همچنین مهدوی، رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران به تشریح قانون جدید شوراها و ایجاد دادگاه‌های صلح در این نشست پرداخت.

مباحث حدنگاری، تأکید بر تعامل با فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان به منظور تحقق شعار سال و همچنین ضرورت اصلاح قوانین مبارزه با جرایم فضای مجازی و حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر به منظور پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی از دیگر مواردی بود که مطرح شد.

کد خبر 6100338

دیگر خبرها

  • شرایط ترخیص کالا با کارت بازرگانی منقضی ابلاغ شد+ سند
  • دادستان کل کشور: دستورالعمل دادستانی درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود
  • دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود
  • ثبت نام ۱.۷ میلیون کلاس اولی‌ آغاز شد
  • رئیسی یک قانون جدید ابلاغ کرد
  • قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها توسط رئیس جمهور ابلاغ شد
  • رئیسی «قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» را ابلاغ کرد
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • سامانه بارشی امروز وارد استان می‌شود